Alla inlägg den 15 juli 2009

Av Sanna - 15 juli 2009 09:19

Igår blev en riktig golfdag - rangespel på Söderby, två rundor på Uppsala GK:s 9-hålsbana och slutligen putt-tävling på Jaguar Golf Academy. Systersonen den äldre var med och spelade och systersonen den yngre var caddie åt sin bror. En mycket duktig caddie visade det sig, tålmodig, glad och en fena på att hitta bollar och begagnade peggar (barn är sååå användbara när det gäller att hitta saker på marken).


Hur som helst. Spelet gick väl sisådär för min egen del. Trots att svingarna gick bra på rangen gick de sämre på utslagen, så jag samlade inte ihop mer än 9 poäng på första niohålsrundan och 12 på andra. I och för sig, på sätt och vis är det väl acceptabelt eftersom det var en ny bana för mig och jag nu för blott andra gången spelade från röd tee och enligt slopetabell. Systersonen och jag avslutade rundorna mycket tjusigt med att spela på par på sista hålet. Jag med en härlig putt från några meters håll. Men jag måste absolut fila mer på puttandet. Ja, bortsett från filandet på chippandet, pitchandet och svingandet. Typ allt med andra ord.


Banan var bra. Greenerna perfekta och hålen omväxlande, roliga och vackra. Och ganska folktomma. Det enda jobbiga var myggen, men å andra sidan är det alldeles särdeles bra koncentrationsträning att försöka slå ut när man har 50 mygg i ansiktet. Så dit åker vi absolut igen! :-) Något extra bra med banan var förresten att en del av hålen hörde till stora banan, så det kändes som att vi nu spelade litet mer "på riktigt". Ja, visst är Söderbys hål också riktiga - men det är svårt för dem att slå hålen på en 18-hålsbana. 


Men idag blir det nog ingen golf. Några vänner kommer över och fikar i trädgården i eftermiddag, och både jag och maken är litet lätt möra efter gårdagens golftimmar. Fast å andra sidan... 


Sista hålet på Uppsala GK 
Ovido - Quiz & Flashcards